top of page

Pravne informacije

Splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNO

S temi Splošnimi pogoji poslovanja spletne strani Art Atelje (v nadaljevanju: splošni pogoji poslovanja), se natančno in jasno opredelijo pravice in obveznosti uporabnikov spletne trgovine ART ATELJE (v nadaljevanju: spletna trgovina ART ATELJE) pri uporabi spletne trgovine ART ATELJE, naročanju,

nakupu in prodaji blaga, storitev, digitalne vsebine, finančne storitve, ki so na voljo v spletni trgovini ART ATELJE ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom spletne trgovine ART ATELJE.

Kupec po teh splošnih pogojih poslovanja je vsaka fizična oseba, ki je potrošnik, ter pravna ali fizična oseba, ki ni potrošnik in je opravila nakup na spletni strani https://www.artatelje.com, pri čemer določene, v teh splošnih pogojih poslovanja navedene pravice pripadajo le kupcem, ki so potrošniki, kot je to v nadaljevanju izrecno opredeljeno tudi v posameznem poglavju teh splošnih pogojev poslovanja. V skladu z določbami Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot -1), ki ureja pravice potrošnikov pri ponujanju, prodajanju in drugih oblikah trženja blaga, storitev in digitalne vsebine s strani podjetij, je

potrošnik fizična oseba, ki pridobiva ali uporablja blago, storitve in digitalno vsebino za namene zunaj njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti (v nadaljevanju: potrošnik ali kupec potrošnik ali kupec).

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z veljavnimi predpisi v Republiki Sloveniji.

Spletno trgovino ART ATELJE upravlja ponudnik KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO ART ATELJE, Murkova ulica 4, 2250 Ptuj, davčna številka: 97898287 ( v nadaljevanju: ponudnik ali ART ATELJE).

POMOČ UPORABNIKOM IN STIKI

Informacije o naročilih, dostavi in jamčevalnih zahtevkih v zvezi s spletnimi nakupi

 e-naslov: umetnostjezabavna@gmail.com

Uporabnik za namen teh pogojev predstavlja vsakega obiskovalca spletne strani www.artatelje.com ter vsakega, ki na tej spletni strani opravi nakup.
Uporabnika zavezujejo pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje naročila preko elektronske pošte umetnostjezabavna@gmail.com).

Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na pogoje in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),
  2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
  4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
  5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
  6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve,
  7. način plačila in dostave ali izpolnitve,
  8. časovno veljavnost ponudbe,
  9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43. členom ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
  10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike z uporabniki.

 

NAROČANJE

Uporabnik s klikom na ikono »Naroči« izpolni obrazec za naročilo ter s tem naroči in se strinja, da je seznanjen s celotnim besedilom prodajno – plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da je bil na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjen. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. V vsakem primeru uporabnik prejme takoj ali najkasneje v nekaj urah tudi potrditev naročila po elektronski pošti. Če potrditve naročila ni, naj uporabnik kontaktira podjetje na kontakte navedene  na spletni strani.

V primeru nezmožnosti dobave naročenega artikla (v predvidenem času) je ponudnik dolžan uporabnika v primernem času pisno obvestiti o predvidenem roku dobave.

 

PONUDBA IN CENE

Narava poslovanja preko svetovnega spleta je zelo dinamična in zaradi omenjenega se lahko zgodi, da v trenutku oddaje naročila uporabnika artikla ni mogoče dostaviti. V tem primeru bo ponudnik uporabnika po obdelavi naročila o tem tudi pisno obvestil.

Vse cene v spletni trgovini www.artatelje.com so navedene v EUR in vsebujejo predpisani DDV oziroma je DDV zaradi narave dela opisan pri posameznem artiklu. Ponudnik ni davčni zavezanec. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov na spletni strani, vendar pa se kljub temu lahko zgodi, da je dobavljivost, lastnosti artikla in podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik uporabnika obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od nakupa oz. ponudil alternativo.

 

NAČIN PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

Z gotovino ob prevzem

V kolikor uporabnik želi, da naročeno blago ponudnik dostavi na dom, delovno mesto ali katerikoli drug naslov v Sloveniji in se odloči za plačilo ob prevzemu, za pošiljanje izbere plačilo po povzetju- z gotovino. Zato mora biti uporabnik ob prevzemu prisoten in imeti dovolj gotovine za plačilo kupnine. V kolikor pa na podlagi obvestila, ki ga pusti lokalni poštar, pošiljko uporabnik prevzame na lokalni pošti, pa je možno tudi plačilo s plačilnimi karticami. Strošek Pošte Slovenije vam le-ta zaračuna posebej.

Bančno nakazilo -po predračunu

Naročeno blago lahko na katerikoli banki, Pošti Slovenije ali preko elektronskega bančništva uporabnik plača z nakazilom na naš transakcijski račun št. SI56 3400 0101 3476 249, odprt pri Banki Sparkasse . Plačilo izvede na osnovi prejetega elektronskega sporočila ali po predračunu potem, ko uporabnik odda naročilo. Pri plačilu prosimo, da navedete točen sklic in nam tako omogočite, da vam lahko zagotovimo čim hitrejšo izvedbo vašega naročila.

Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun.
Ko bo ponudnik prejel plačilo, bo uporabnik o tem obveščen na e-mail naslov “potrditev naročila”. Naročene artikle bo ponudnik odpremil po uspešno opravljenem plačilu na TRR. V kolikor v 72 urah od izdanega e-poštnega sporočila “predračun” ponudnik ne bo prejel potrdila o plačilu, bo nakup zavrnjen.

Ponudnik naproša, da uporabnik počaka z izvedbo plačila, dokler ne prejme potrditvenega sporočila, saj ponudnik ne more zagotoviti, da bo plačano blago lahko dobavljeno v želenem roku. Ponudnik bo uporabnika o tem obvestil. Uporabnik bo prejel račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Uporabnik je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne bo upošteval.

Plačilo prek PayPal-a

Kupec sledi standardnemu postopku plačila prek PayPal. Ko podjetje evidentira plačilo na svojem PayPal računu, poskrbi, da je pošiljka  v 1-3 delovnih dneh dostavljena na naslov, ki ga je kupec vpisal ob naročilu.

Plačilo s kreditno kartico

Kupec sledi standardnemu postopku plačila s kreditno kartico. Po izvršenem plačilu podjetje poskrbi, da je pošiljka v 1-3 delovnih dneh dostavljena na naslov, ki ga je kupec vpisal ob naročilu.

 

DOSTAVA

Uporabnik bo ob oddaji naročila obveščen o predvidenem roku dobave od datuma potrditve naročila. Dobavni rok za vse artikle na zalogi je praviloma 1-3 delovnih dni od prejetega naročila, od pon. do pet. Za artikle, ki niso na zalogi velja takšen dobavni rok, kot je naveden ob opisu artikla. Kot rok dobave se štejejo delovni dnevi od pon. do pet., saj ob sobotah, nedeljah in praznikih ter drugih dela prostih dnevih odprema ni mogoča.

Možnosti in cene dostave:

Cena se izračuna v obrazcu za naročilo in že vključuje DDV.

Strošek dostave je naveden ob posameznem artiklu.

V času časovno omejenih promocij ali akcij je minimalni znesek za brezplačno poštnino lahko za čas akcije spremenjen.

V primeru menjave ali vračila artiklov ponudnik ne povrne stroškov pošiljanja, razen če je dogovorjeno drugače. Uporabnik, ki blaga ob prvem pošiljanju ne prevzame, je ob ponovnem pošiljanju, izvedenem na njegovo zahtevo, dolžan predhodno poravnati celotno kupnino in stroške dostave na transakcijski račun ponudnika.

Prosim upoštevajte, da ne dobavljamo blaga izven Slovenije. V kolikor želite dostavo v drugo državo, nas pred nakupom kontaktirajte.

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Uporabnik ima pravico, da v 15-ih dneh od prevzema blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Sporočilo je pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni uporabnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga po pošti ali osebno na naslov podjetja. O nameravanem vračilu mora potrošnik pisno obvestiti podjetje, najkasneje v 15-ih dneh od prejema blaga, in sicer na kontaktni elektronski naslov, blago pa vrniti najkasneje v 30-ih dneh po sporočilu o odstopu. Ponudnik uporabniku vrne vsa opravljena plačila v zvezi s pogodbo najkasneje v 30-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago v originalni embalaži, nerabljeno, nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku v 30-ih dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik.
Uporabnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Uporabnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.
Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Ponudnik naproša, da artiklom po prevzemu uporabnik ne sname deklaracij, dokler ni popolnoma prepričan ali artikel ustreza ali ne, saj bo le tako morebitno vračilo potekalo brez odvečnih zapletov.

 

GARANCIJA

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

 

KOMUNIKACIJA

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila, pošiljatelj pa mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne želi prejemati reklamnih sporočil, je potrebno brezpogojno upoštevati.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

– jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
– pošiljatelj bo jasno razviden,
– različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
– jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
– željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval

 

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo uporabnik obveščen o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

V primeru tehničnih težav na spletni strani si ponudnik pridružuje pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela in ponudnika v razmerju z uporabnikom iz tega naslova ne bremeni kakršno koli poplačilo morebitne škode. V primeru preklica naročil bo uporabnik obveščen v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki.

Ponudnik tudi ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na strojni opremi, programski ali drugi opremi uporabnika zaradi uporabe spletne strani. Uporabnik mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus, itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te.

 

Varovanje osebnih informacij

Politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki se zbirajo, ko obiščete našo spletno stran, izpolnite kontaktni obrazec na spletni strani, se izrecno strinjate z obdelavo podatkov v namen obveščanja (e-novice, posebne ponudbe, nasveti, obveščanje o dogodkih ipd.) ali se odločite za spletni nakup.

Upravljavec

(kot ga določa Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavna zakonodaja, ki ureja varstvo osebnih podatkov)

KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO ART ATELJE

MURKOVA ULICA 4, 2250 Ptuj

E-mail: umetnostjezabavna@gmail.com

Upravljavec spoštuje vašo zasebnost in je zavezan, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Da bi lahko osebne podatke, ki ste nam jih zaupali, uporabljali, hranili in obdelovali za določene namene, potrebujemo vašo privolitev.

Soglasje o varovanju in obdelavi osebnih podatkov

Osebni podatki, njihovo zbiranje in uporaba sovpadajo s splošnimi pogoji našega poslovanja, zato prosimo, da tudi ta pravila in pogoje skrbno preberete.

Osebni podatki in namen obdelave

Upravljavec za prijavo uporablja strogi sistem predhodne odobritve uporabe e-naslova (t. i. opt-in), kar pomeni, da vam pošilja elektronsko pošto zgolj, če se izrecno strinjate, da želite prejemati elektronska obvestila – z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem (v skladu s splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov – GDPR).

KONTAKTNI OBRAZEC

Podatke, ki nam jih zaupate na kontaktnem obrazcu na spletni strani potrebujemo, da vam lahko odgovorimo na vaše povpraševanje. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam. Preden izberete potrditveno polje od vas potrebujemo izrecno privolitev, da se strinjate z našo politiko zasebnosti.

E-NOVICE

V primeru, da želite prejemati elektronska obvestila (e-novice, posebne ponudbe, nasveti, obveščanje o dogodkih ipd.) od vas potrebujemo izrecno privolitev preden izberete potrditveno polje na kontaktnem obrazcu. Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob oddaji obrazca na spletni strani, potrebujemo izključno za namene obveščanja o novostih ter za namene personaliziranja obvestil (povezovanje z družbenimi platformami Facebook, AdWords…), v kolikor ste podali takšno soglasje.

SPLETNI NAKUP

Podatke zbiramo tudi za namen izvedbe spletnega nakupa. Politika varovanja zasebnosti spletnega mesta se nanaša na vas kot obiskovalca ali uporabnika tega spletnega mesta. Uporabnik sistema je oseba, ki se je za uporabo sistema registrirala in je pridobila uporabniško ime in geslo za uporabo sistema.

Vrsta podatkov, ki se zbirajo na spletnem mestu:

 • ime, priimek

 • elektronski naslov

 • naziv podjetja in davčna številka (poslovni uporabniki)

 • naslovi za dostavo, naslov za izdajo računa

 • telefonska številka

 • podatki o nakupih, plačilih in vračilih

 • podatki vezani na vašo uporabo in profil (npr. zadnji ogledi izdelkov, pogosti nakupi)

 • seznami želja, izbrane kategorije

 • tehnični podatki (npr. IP naslovi, piškotki)

Podatke lahko urejate v sklopu Moj profil.

Za popolno izvedbo spletnega nakupa vaše osebne podatke posredujemo tudi zaupanja vrednim partnerjem, tj. dostavnim službam, ki poskrbijo za uspešno izvedbo naročila in dostavo na lokacijo. V nobenem primeru osebnih podatkov ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

Z vašim izrecnim soglasjem dovoljujete, da osebne podatke, ki nam jih zaupate ob spletnem naročilu, uporabljamo za izvedbo vaših naročil, za namene obveščanja o novostih, za personaliziranje obvestil (povezovanje z družbenimi platformami Facebook, AdWords…), za profiliranje kupcev (kupcem prilagojene ponudbe), za namene Kluba zvestobe, za spremljanje nakupnih navad. Pri tem bodo vaši podatki anonimizirani, uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi. Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem upravljavec ne prevzema odgovornosti.

V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si upravljavec pridržuje pravico do stika z uporabnikom preko telefona ali elektronske pošte.

Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete, in sicer tako, da zahtevek pošljete po elektronski pošti upravljalcu. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov v namen obveščanja (e-novice, posebne ponudbe, nasveti, obveščanje o dogodkih ipd.), na zahtevo bo vaš profil izbrisan. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

Čas hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki se hranijo toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena (izvedba spletnega nakupa, pošiljanje elektronskih vsebin za namene obveščanja). V primeru, ko veljavna zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, upravljavec izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka. Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica.

S prijavo oz. registracijo na spletni strani potrjujete, da ste seznanjeni z nameni uporabe osebnih podatkov, splošnimi pogoji in politiko varovanja spletnega mesta. Osebne podatke bo upravljavec uporabljal le za namene, za katere je pridobil soglasje, oziroma bo podatke razkril na zahtevo uradnih organov Republike Slovenije.

PIŠKOTKI

Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki obiskovalcu ali uporabniku omogočajo prikaz in uporabo naših spletnih strani, prilagojeno njegovim željam. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletni strežnik shrani na disku vašega računalnika. Glavni namen piškotka je, da v računalnik shrani vaše nastavitve in druge podatke, tako da ti jih ob naslednjem obisku naših spletnih strani ni potrebno več vnašati. Uporaba piškotov je ustaljen postopek na večini spletnih mest. Standardne nastavitve brskalnika omogočajo uporabo piškotov. V kolikor se z njihovo uporabo ne strinjate, lahko spremenite nastavitve brskalnika tako, da bo sprejemanje piškotov onemogočeno, vendar to lahko omeji zmožnost vaše komunikacije z našim spletnim mestom. Tudi če piškotke sprejmete, jih lahko pozneje še vedno izbrišete z orodji vašega brskalnika. Piškotke uporabljamo izključno z namenom boljše izkušnje posameznega obiskovalca ali uporabnika.

Naše spletno mesto zbira tudi podatke o vaši uporabi našega spletnega mesta in spletnih storitev. Z našim orodjem za analizo spletnega mesta lahko na primer iz vašega brskalnika pridobimo informacije o tem, s katerega spletnega mesta ste prišli, s katerim iskalnikom in ključnimi besedami ste nas poiskali, katere strani ste si ogledali na našem spletnem mestu ter katere dodatke, kakšno širino in višino uporablja vaš brskalnik. Poleg tega zbiramo običajne informacije, ki jih brskalnik pošlje vsakemu obiskanemu spletnemu mestu, na primer naslov IP, vrsto in jezik brskalnika, čas dostopa in naslove spletnih mest. Vsi ti podatki se zbirajo izključno za potrebe vodenja statistike obiskanosti našega spletnega mesta.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, varnosti…).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se obiskovalci ali uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje…). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali obiskovalca ali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo…) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Prednosti piškotkov

Ob uporabi iste naprave in brskalnika so piškoti nadvse uporabni, saj si lahko na primer zapomnijo vaše nastavitve, pomagajo nam spremljati, kako uporabljate naše strani in naredijo prikazano vsebino bolj ustrezno vašim interesom in potrebam. Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih mestih, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati. Spodaj najdete preglednico, v kateri so navedeni glavni piškotki, ki se uporabljajo na naših spletnih mestih, s pojasnilom, čemu so namenjeni.

Vir piškotka

Ime piškotka

Namen

Trajanje

Posredovanje tretjim osebam

Google Analytics

_utma

Zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami

2 leti

Ne

Google Analytics

_utmb

Zabeleži novo sejo ali novega uporabnika

30 min

Ne

Google Analytics

_utmc

Zabeleži čas trajanja obiska

Trajanje seje

Ne

Google Analytics

_utmz

Določa vir prometa ali oglaševalsko akcijo

6 mesecev

Ne

Čas hrambe piškotkov

Odvisno od vrste piškotkov. Piškotki seje potečejo, ko zaprete spletni brskalnik. Trajni piškotki lahko potečejo šele po nekaj mesecih ali celo nekaj letih.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje glede na brskalnik, ki ga uporabljate. Če želite izvedeti, kako to storite z določenim brskalnikom, lahko uporabite funkcijo pomoči v brskalniku ali pa obiščete http://www.aboutcookies.org, ki korak za korakom pojasni, kako upravljati ali izbrisati piškotke v večini brskalnikov.

Pritožbe in spori

 

KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO ART ATELJE spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in zagotavlja učinkovito obravnavo pritožb. V primeru težav pošljite elektronsko sporočilo na umetnostjezabavna@gmail.com  ali nam pišite na naslov Murkova ulica 4, 2250 Ptuj. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO ART ATELJE skladno z določili Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora.

Spori, ki bi nastali v zvezi s to spletno stranjo se rešujejo v skladu z zakonodajo kot jo določa Republika Slovenija in je za njih pristojno sodišče na Ptuju.

bottom of page